2009. december 29., kedd

Begyöngyözött bizsu gyűrű


Azt hittem, hogy majd az ünnepek alatti itthonlét, régóta dédelgetett ötleteim megvalósulásának ideje lesz. Azt hittem, hogy sikerül majd igazán egyedi, igényes, kimunkált dolgokat létrehozni és a nagyvilág elé tárni önelégülten, hogy hát íme tessék, lássátok a nagy művet.

Na ez az ami nem jött össze. Amit sikerült összehozni, az néhány bogyó, meg ez a begyöngyözött bizsugyűrű.

Valami női magazin melléklete volt ez az olcsó, 3 cm. átmérőjű műanyag köves gyűrű. Abszolút hordhatatlan volt eredeti formájában, gondoltam gyakorlom a befoglalást, ezért készítettem neki egy bronz keretet.
Ilyen a kezemen.



2009. december 28., hétfő

Mandarinszínű bogyó nyakék - Mandarine berry beads necklace


Nagylányom meglepett egy nagy zacskó vegyes narancsos műanyag gyönggyel Karira.
Szeretem ezt a színt, a csomag ráadásul különféle árnyalatú és alakú, kisebb-nagyobb szemekből állt, nem kis fejtörést okozva ezzel nekem.












Mikor kibontottam az ajándékomat, valami olyat éreztem, mint már korábban is a gyöngyfűző szettel kapcsolatban - tök jól néz ki, de mit lehet ebből kihozni?

Jobb ötletem nem volt, a sokféle méretű kristály formát kihasználva kipróbáltam a gyöngy-bogyó fűzését. Ezekkel eddig valahogyan hadilábon álltam, mert annyira régies a kinézetük, hogy nehezen tudtam elképzelni egy modern öltözet kiegészítőjeként. Azért ujjgyakorlatnak jó volt, készült is belőlük mindjárt 6 darab.

Mivel mégsem szeretek a fióknak dolgozni, a hat bogyót ezért addig rakosgattam magam előtt az asztalon hozzátéve némi modernebb alakzatot is, míg ki nem alakult ez a kissé rendhagyó nyakék.

Számomra mindenesetre így már vállalhatóak ezek a Viktoriánus bogyókák is!












(A nyakéket a viaszos szál, drót és a kásagyöngy kivételével a szettben kapható alapanyagokból készítettem.)

2009. december 16., szerda

Díjat kaptam!

Nagyon büszke vagyok a díjra, amit ma kaptam Solditól. Köszönöm szépen!
Nagyra tartom és csodálom a munkáidat, valamint azt az elkötelezett szolgálatot, amit a csomós technika népszerűsítéséért teszel.













A díjat Hortenzitának adom tovább, akinek a munkái lenyűgözően szépek, művészi szinten műveli a virágkollázs képalkotást. Nézzetek körül nála, megéri!

2009. december 14., hétfő

Csomózott karkötő gyöngyökkel - Beaded macrame bracelet

Néhány nappal ezelőtt ellátogattam Soldi csomós lapjára, hogy belemélyedjek kicsit a betűs technika rejtelmeibe.

Mivel még nem próbáltam ilyet, egy egyszerűbb darabon akartam kipróbálni, csak úgy a saját fejem után, lesz, ami lesz alapon.












Nálam a színe a fonákja, szerintem ez már így is marad, mert nagyon tetszenek a szép egyenletes vonalak, amik a csomókból képződnek. Olyan, mint valami szőttes.

Két szín, némi gyöngy, egy mutatós kapocs, rengeteg csomó. Ez lett belőle.

Legközelebb már bátrabb leszek, nekiugrok valami színesebb dolognak.

A technika mindenesetre nagyon megtetszett.

2009. december 7., hétfő

Gyöngy angyalka leírása / Beaded Angel - trutorial

Angyalkáim szárnyra keltek és néhány barátomnál landoltak a napokban. Sok pozitív visszajelzést és biztatást kaptam, ezért örömmel közzé teszem a leírást, ami mostanra kész is lett.

1. Vágjunk két szál vékony, kb. 120 cm-es gyöngyfűző drótot. Olyan vastagságút válasszunk, ami kétszer simán átfér a gyöngyszemeken.

2. A munkát az angyalka feje tetején kezdjük. Fűzzük át az egyik szálat egy szem arany színű gyöngyön úgy, hogy az pont a szál közepére kerüljön.

3. Fűzzünk fel két további gyöngyöt a szál egyik végén, a másik végét pedig szembe vezessük át a gyöngyökön. A továbbiakban végig szembe fűzéssel dolgozzunk.








4. A másik drótot is fűzzük át a középső egy arany gyöngyön és ismételjük meg a 3. lépést ezzel is.










5. Az ábra szerint alakult a munkánk, de húzzuk a szálat mindig szorosra. Most fogjuk meg az első és a második drót jobb felé eső végét és szembefűzéssel 3 újabb gyöngyöt fűzzünk rájuk. Figyeljünk arra, hogy a fejtetőn köralakúra formáljuk a felfűzött szemeket, így lesz szép gömbölyű a fejecske.

 6. A leolvasható minta szerint haladjunk végig. A szoknya részen is hajlítgassuk szépen harang alakúra a munkát körben, hogy ne legyen szögletes.


Orr: Fűzzünk az egyik szálra 4 rózsaszín gyöngyöt, az utolsó szemből öltsük vissza a drótot a 3. gyöngybe, majd még két rózsaszín gyöngy. A másik szálat fűzzük szembe, de csak 5 gyöngyön vezessük át. A középsőből így kialakul a kicsi orrocska.

Lábak: 15 rózsaszín gyöngyöt fűzzünk egy szál drótra, majd 8 arany következik. Forduljunk vissza úgy, hogy vezessük vissza a szálat a rózsaszín lábszáron végig. Készítsük el még egyszer, majd felül tekerjük össze a drótot. Egy hosszabb szálat hagyjunk, a többit vágjuk le. A megmaradt hosszabb drótot vezessük az angyal szoknyája alatt a fejen át kifelé. Visszahurkolva így akasztó készülhet a drótszálból.

Szárnyak: Fűzzünk 32 szem fehér gyöngyöt a drótra és erősítsük angyalkánk hátára. Ugyanez még egyszer szemben a másik oldalra.

2009. december 3., csütörtök

Gyöngy angyalkák / Beaded angels

Ezeket az angyalkákat elkészíteni könnyebb, mint fotózni!
Repkednek a pici szárnyaikkal, alig lehet lekapni őket. Ezen a képen az egyiknek már csak a lába látszik. :-))











Azért nagy nehezen sikerült összehozni egy csoportképet is.
Ha tetszenek, szívesen közzé teszem a mintát is.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...